Tamara Kučan (1989)  je  jedna od najmlađih članica Udruženja književnika Srbije. Pisanjem se bavi od svoje sedamnaeste godine.

2007.

Objavljuje roman  Beograđanka. Tamarin prvi roman  izašao je u izdanju izdavačke kuće ArsLibri.  Naredna izdanja romana, objavlje izdavačka kuća Urban Art.  Beograđanka nas uvodi u svet mladih ljudi u Beogradu, priča nam priču o odrastanju u prestonici, o problemima koji muče mlade ali i njihovim ljubavima, prijateljstvima, snovima.

2008.

Objavljuje roman Made in Beograd.  Roman Made in Beograd, nastavak je sage o Beogradu,  odrastanju, tajnom životu mladih posle ponoći. Iako je ovaj roman, nastavak romana Beograđanka, može se zasebno čitati. Do sada, roman je doživeo tri izdanja.

2010.

Tamara Kučan postaje najmlađa članica u istoriji Udruženja književnika Srbije. Iste godine, objavljuje roman Kocka. Kocka donosi šokantnu i realističnu priču o četiri junaka različite seksualne orijentacije. Ljubav na margini, različitost i homofobija, neke su od pojava sa kojima se junaci ovog romana suočavaju.

2012.

Uspeh romana Beograđanka i Made in Beograd, vodili su samo jednom – pisanju nastavka ova dva romana.  Na insistiranje čitalačke publike, Tamara objavljuje, roman Zauvek.  Ljubav Jane i Stevana, još jednom se nalazi na testu.

Iste godine, Tamara objavljuje roman Kocka 2, u elektronskom obliku koji se može besplatno preuzeti na sajtu. Kocka 2, nastavak romana Kocka, nastaje u znak zahvalnosti ljudima koji prate njen rad i koji su poželeli da saznaju šta se dogodilo sa Miom, Jelenom, Nebojšom i Anom.

2013.

Objavljuje roman Peščani sat. Tamarin najčitaniji i najšokantniji roman, Peščani sat uvodi čitaoca u svet “elitne“ prostitucije. Peščani sat, donosi priču  o strasti, (ne)prijateljstvu, novcu, lažnom glamuru i eliti,  ali i ljubavi. Možemo li da delimo osobu koju volimo? Da li novac može kupiti ljubav?  Sara,  Višnja, Sonja, Petar, X., junaci ovog romana, pomoći će vam da nađete odgovore na ova pitanja.

2014.

Izlazi roman Kapija.  U ovom romanu, Tamara kroz živote svojih junaka priča priču o strasti, ljubavi, bežanju i snovima. Iako se Kapija može posmatrati kao ljubavni roman, glavna tema ovog romana je imigracija. Roman Kapija zasnovan je na istinitim pričama koje je Tamara slušala razgovarajući sa imigrantima na ulicama Atine. Roman je, po rečima autorke, posvećen svakome ko je nekada poželeo da pobegne od sebe samog i sanjao snove veće od života.

2015.

Dugo očekivan nastavak trilogije, kraj priče o Jani i Stevanu, roman ODUVEK izlazi 2015. godine. Postoji li grešna ljubav ili nam je svaki greh zbog ljubavi oprošten? Zašto često ličimo na svoje roditelje baš u onim stvarima u kojima ne želimo? Neka su od pitanja koja ovaj roman postavlja.

2016.

Indigo, autorkin deveti roman vodi nas u svet najdublje tame i zla, opsesije i boli, slabosti ljudske duse i snage samospoznaje.

Tamara Kučan je diplomirana komunikološkinja, osnivač i direktor  izdavačke kuće URBAN ART.